fbpx

Over Daniëlle

Een missiegedreven ondernemer.

Bekijk hier mijn ondernemersreis ⏬

Video afspelen

 

Hoi! Hier ga je lezen over Daniëlle zij wordt omschreven als een missiegedreven ondernemer.

 
 Opvoeding

Ik ben opgevoed door 2 sterke onafhankelijke vrouwen. Vrouwen die vonden dat zij altijd alles zelf moesten kunnen doen in het leven. Mijn oma en mijn moeder.  Het was niet altijd ideaal maar dit is wie ik ben geworden en ik ben dankbaar voor mijn opvoeding.

Nu voed ik zelf een leuke kleine jongen op van inmiddels 6, die aan onafhankelijkheid geen les tekort komt. Al gaat dit vanzelf. 

Ik heb in de afgelopen jaren geleerd dat ik trots mag zijn op mijn proces en wat mijn unieke pad is geweest.

Waarom ik vrouwen empowerment overdreven vind.

‘’Je weet als geen ander hoe waardevol het is om onafhankelijk te zijn Danielle, waarom sta jij niet aan het hoofd van een groepje over vrouwen empowerment?’’

Echt, ik krijg de kriebels van die speciale clubjes, waar ze misschien wel doen aan mannenhaat(knipoog) omdat die makkelijker aan de top schijnen te komen.

Nou ik vind het dus niet meer dan normaal dat een vrouw haar plek in mag nemen en naar competentie beoordeeld wordt. Er is ook niets mis mee om er een beetje voor te vechten, gewoon zelf. Ik wil die plek, daar aan de top. En daar ga je dan voor. Een kwestie van een goede verdeling van je masculine en feminine energie heb ik me laten vertellen. Zelfs mannen hebben feminine energie (haha) Maar even terug.. Als je niet kunt laten zien dat je competent bent om aan die top te staan. Dan kom je er niet. Mannen ook niet.

 

Waar haal je die structuur vandaan?

Van huis uit meegekregen. Zelf je kamer opruimen, daar wordt je blij van als het klaar is. (klopt) Dat bracht een soort geluksgevoel, als kind al. Mijn moeder, fulltime werken, een kind, een huishouden, sociaal leven, relaties, studies voor erbij. Ze deed het allemaal en plande het allemaal. Zonder ergens tekort te schieten of op in te leveren. Vroeger ging dat wel iets makkelijker besef ik nu. Met minder verwachtingen van de buitenwereld en met minder afleiding van onze smartphone. 

Nu heb ik dat zelf ook, ik weet hoe ik alles kan doen wat ik wil, zonder ergens op in te leveren. Ik durf te kiezen voor wat ik moet doen om mijn doel te behalen. En wat ook belangrijk is. Ik kan nee te zeggen tegen wat ik moet laten, tegen de dingen die me niet bij mijn doel gaan brengen.

 

Waarom geen hippe trucjes?

NEE, geen trends die 9 van de 10 keer tijdelijk zijn. En eigenlijk tijdelijk of niet werken. Gewoon old skool. Zelf nadenken. Zelf kiezen. Zelf plannen. Het liefst op papier, dit werkt ook het beste voor je hersenen.

Pas als jij op de goede weg bent kun je tricks en hacks gebruiken als groeiversneller. Absoluut niet als probleemoplosser.

 

Waarom ben je gaan doen wat je nu doet?

Het doet me pijn! Het doet pijn om mensen gewoon in het leven maar ook mensen die ondernemen zo erg te zien struggelen. Struggelen met aanmodderen, niet weten wat zij willen. Verdrinken in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Geen keuze durven te maken omdat zij het zichzelf niet kunnen toestaan. Diep van binnen hebben zij wel voor ogen waar zij heen willen in het leven en met hun bedrijf, zijn ze heus wel rete ambitieus maar soms is het eng om je te onderscheiden. Om niet te doen wat anderen allemaal wel doen. En daar wil ik zo graag bij helpen, ik sta te popelen. 

Ruk je los van de massa, die allemaal achter elkaar aanlopen. Doe wat anderen niet doen, kies! In de wereld van nu waarin vrijwel alles kan, zijn wij gestopt om te kiezen. Niet kiezen is killing! Niet kiezen betekent ronddobberen, dan kom je dus nergens. En daar ben ik om te vertellen dat je structuur aan moet brengen, ik vertel je ook waarom en hoe jij dit het beste kunt doen. Want laten we wel zijn, dat is voor iedereen anders!

Gecertificeerd: